Лимец със спанак и лук на фурна

Спанак, лапад и всякакви полезни зелении заливат пазарите в града. Затова ви предлагаме една много вкусна и лесна рецепта за лимец със спанак на фурна. Ястието е богато на ценни хранителни вещества, а освен това е подходящо и за вегани, защото се приготвя без ползването на продукти от животински характер.

Продукти:

500 грама спанак
2. 1 чаена чаша лимец
3. 4 стъпка пресен лук
4. 2 стръка чесън
5. 2 домата /2 супени лъжици доматено пюре
6. 1 супена лъжица джоджен

Начин на приготвяне:

Лимецът се измива, залива се с вода и се оставяте на страна. Спанакът се измива, почиства се и се нарязва на дребно. Чесънът и лукът също се измиват и нарязват. В дълбок тиган се загрява половин кафена чаша олио и се добавят нарязаните на ситно лук и чесън. След 1-2 минути се добавя и спанакът и половин чаена лъжица сол и се разбърква, докато спанакът се задуши. Лимецът се изцежда от водата и се добавя към спанака. Сместа се изсипва в тава, добавят се ситно нарязаните домати и джодженът, както и 3 чаени чаши вода и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30-40 минути, докато водата изври.

Източник: Марица

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login