Майкъл Киарело и изумруда на италианското готвене

main_michael_0421

В пленителния свят на италианската кулинария има толкова рецепти, колкото и техни вариации. Всеки регион се гордее със своите открития, а знайни и незнайни автори са ги модифицирали в зависимост от вкусовете и възможностите си.

И като става въпрос за авторски интерпретации на класически италиански рецепти, вижте как постъпва Майкъл Киарело с прочутото песто дженовезе, изумрудения камък на италианската кулинария. Две-три капки от този ароматен сос са достатъчни, за да превърнат и най-обикновената хапка в нещо специално. Майкъл Киарело, който е родом от Калабрия твърди, че песто е техника на приготвяне, а не рецепта. Доволен от това си прозрение, той издърпва черджето от генуезците и използва няколко вариации на тема песто в характерни калабарийски специалитети. Има даже и сладко песто за пълнене на каноли – един съблазнителен десерт, който никого не е оставил безразличен.

„Стопанинът на лозовата долина” гледайте от 10.00, 16.00 и 20.30 по Фиеста ТВ.

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login