Маргарин за сандвичи

Маргаринът е висококачествена мазнина, която се приготвя на основата на растителни масла и животински мазнини, добавя се масло, захар, сол и др. Използва се за директна консумация, в сладкарството, при производството на различни тестени изделия. Той е добър източник на мазнини. В него се съдържат витамини Е, А, РР и редица микроелементи (магнезий, желязо, фосфор, натрий, калций), необходими за нормалното функциониране на човешкия организъм.
Вреда и противопоказания
Въпреки че е вкусен, маргаринът не може да замести маслото по вкусови характеристики. В състава му влизат транс-мазнини, които в резултат на сложни физико-химични процеси в организма, увеличават вероятността от сърдечно-съдови заболявания. Тези мазнини повишават съдържанието на холестерол в кръвта и понижават имунитета.
Маргаринът е калоричен продукт. Прекаляването с чипсове, сладкиши, бисквити води до затлъстяване. Този продукт не е препоръчителен за хора, страдащи от захарен диабет.
Приемът на наситени мазнини, които се съдържат в маргарина, предразполагат към заболявания на сърцето и кръвоносните съдове (атеросклероза, инсулти, инфаркти).

ХРАНИТЕЛНА СТОЙНОСТ ПРИ 100ГР.
Вода 15.8 мл.
Белтък 0.5 гр.
Мазнини 82.0 гр.
Вългехидрати 1.2 гр.
Калории 744 кал.
ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ
витамини Е, А, РР; магнезий, желязо, фосфор, натрий, калций

framar.bg,kulinaria.bg

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login