Мартин Йен и „Кварталът на кулинарния дракон“

martin_yan_t614

По празници сме свикнали да ядем традиционна храна. Също така готвим повече и дояждаме няколко дни, докато накрая ни омръзва.
Ако вече сте се отегчили от агнешко и козунаци, време е да се разходим из кулинарната карта и да опитаме нещо ново и екзотично.
Мартин Йен ни предлага пътешествие из китайския квартал на Йокохама – едно от най-големите световни пристанища.
В йокохамския ресторант „Земя и небе“ се подвизава шеф Сие, когото нашият гид Мартин сравнява с Пикасо.
Шеф Сие ще ни покаже прочутото си сладко-тръпчиво рибно филе. А Мартин ще ни преведе стъка по стъпка през етапите на приготвянето му, така че няма опасност да превърнем кухнята у дома в „Герника” или нещо от кубистичния период на Пикасо.
Ще има и екзотична версия на европейската класика телешки пепър стек.
Десертът е нещо като компот, наречен 4 съкровища. Едно от тези съкровища са сварените яйца – чудесен начин да оползотворите останалите от Великден яйца.

Кажте сайноара на екзотиката с Мартин Йен и „Кварталът на кулинарния дракон“ по Фиеста ТВ от 12.00, 18.00 и 22.30 ч. през седмицата.

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login