Многолистно тесто

Print Recipe
Многолистно тесто
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Порции
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Разтопете 3 с. л. масло в малък тиган на ниска температура. Оставете го да се охлади докато стане със стайна температура. Трябва да е топло на пипане.
  2. Разтворете маята в студената вода в малка купичка. Сипете брашното, солта, захарта, млякото и разтопеното масло в купата на миксера. Сложете подходящи бъркалки. Разбивайте на средна скорост докато съставките се смесят, около 5 секунди. Добавете разтворената мая и продължавайте да разбивате докато тестото се омеси добре и започне да се отлепя от стените на купата, около 1 минута. Ако тестото е прекалено меко, добавете още брашно, по една лъжица всеки път. И обратното – ако е прекалено твърдо, добавете още вода, по една лъжица, докато достигне подходящата твърдост. Оформете тестото на топка. Сложете го в леко набрашнена тава, покрийте го с найлоново фолио и го оставете да втаса на стайна температура за около 30 минути.
  3. Сложете тестото върху леко набрашнена повърхност и го разточете във формата на правоъгълник с широчина около 20 см, дължина около 40 см и дебелина около половин сантиметър. Увийте го във фолио и го сложете в хладилника за около 2 часа. Студа забавя втасването и прави вкусовете на тестото по-наситени.
  4. Извадете тестото от хладилника. Сложете го върху леко набрашнена повърхност с дългата страна към вас. Размажете омекналото масло върху десните две трети от тестото. Сгънете, като сложите лявата една трета (тази без маслото) върху средната. След това сгънете дясната една трета върху лявата. Трябва да се получат три пласта. (Ще прилича на плик за писма.) Отново разточете тестото във формата на правоъгълник със страни приблизително 25 на 75 см, с дебелина около 3 мм. Сгънете го през половината, увийте го в найлоново фолио и го оставете да отпочине в хладилника за поне 2 часа.
  5. Отново извадете тестото от хладилника. Сложете го върху леко набрашнена повърхност с дългата страна към вас. Разточете го във формата на правоъгълник със страни приблизително 25 на 75 см. Сгънете, като сложите лявата една трета върху средната. След това сгънете дясната една трета върху лявата. Трябва да се получат три пласта. (Ще прилича на плик за писма.) Увийте го в найлоново фолио и го оставете да отпочине в хладилника 30 минути. След това можете да го използвате.
Recipe Notes

Снимка: Pinterest

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login

Многолистно тесто

Print Recipe
Многолистно тесто
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Порции
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Разтопете 3 с. л. масло в малък тиган на ниска температура. Оставете го да се охлади докато стане със стайна температура. Трябва да е топло на пипане.
  2. Разтворете маята в студената вода в малка купичка. Сипете брашното, солта, захарта, млякото и разтопеното масло в купата на миксера. Сложете подходящи бъркалки. Разбивайте на средна скорост докато съставките се смесят, около 5 секунди. Добавете разтворената мая и продължавайте да разбивате докато тестото се омеси добре и започне да се отлепя от стените на купата, около 1 минута. Ако тестото е прекалено меко, добавете още брашно, по една лъжица всеки път. И обратното – ако е прекалено твърдо, добавете още вода, по една лъжица, докато достигне подходящата твърдост. Оформете тестото на топка. Сложете го в леко набрашнена тава, покрийте го с найлоново фолио и го оставете да втаса на стайна температура за около 30 минути.
  3. Сложете тестото върху леко набрашнена повърхност и го разточете във формата на правоъгълник с широчина около 20 см, дължина около 40 см и дебелина около половин сантиметър. Увийте го във фолио и го сложете в хладилника за около 2 часа. Студа забавя втасването и прави вкусовете на тестото по-наситени.
  4. Извадете тестото от хладилника. Сложете го върху леко набрашнена повърхност с дългата страна към вас. Размажете омекналото масло върху десните две трети от тестото. Сгънете, като сложите лявата една трета (тази без маслото) върху средната. След това сгънете дясната една трета върху лявата. Трябва да се получат три пласта. (Ще прилича на плик за писма.) Отново разточете тестото във формата на правоъгълник със страни приблизително 25 на 75 см, с дебелина около 3 мм. Сгънете го през половината, увийте го в найлоново фолио и го оставете да отпочине в хладилника за поне 2 часа.
  5. Отново извадете тестото от хладилника. Сложете го върху леко набрашнена повърхност с дългата страна към вас. Разточете го във формата на правоъгълник със страни приблизително 25 на 75 см. Сгънете, като сложите лявата една трета върху средната. След това сгънете дясната една трета върху лявата. Трябва да се получат три пласта. (Ще прилича на плик за писма.) Увийте го в найлоново фолио и го оставете да отпочине в хладилника 30 минути. След това можете да го използвате.
Recipe Notes

Снимка: Pinterest

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login