Мода и класика в чинията

SM (2)Преди пет-шест години понятието „фюжън“ беше новото черно в кухнята. Смесването на азиатска с класическа европейска кулинария беше новост. После махалото се тласна в различна посока,  а днес смесването на стилове и похвати от различни континенти и традиции вече е част от репертоара на мнозина и никой не си прави труда да му слага етикети.

 

SM2Хора като Мин Сай ни показаха, че невъзможни кулинарни комбинации няма, че класически техники на западната кухня се сместват с жалонни положения на азиатската традиция, че артисцизъм и практичност могат да съжителстват в една и съща чиния. Тази седмица Минг Сай обогатява речника на културното многообразие с няколко важни понятия: винегрет със соев сос, антипасти с гъби шийтаке, пилешко соте с разтопено китайско зеле.

Със същата лекота, с която Джеки Чан тръшка злодеи в холивудските филми,  Минг Сай смесва продукти и прийоми от френската, италианската, китайската и японската кухня. При това не му липсва практичност – сосовете му траят със седмици, а преобразяват вкуса и на най-скучното ястие. И така, гледайте внимателно майстор Минг Сай, после направете набег до азиатския щанд в близкия  супермаркет и кажете „сбогом” на  рутината и досадата от готвенето.

Simply Ming - Season 6

„Великолепния китаец“ е по Фиеста ТВ от 9.30 и 20.00 ч. през уикенда.

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login