Морковена торта

illu_article_content

http://www.domashniy.ru/

Продукти:

3 яйца
150 мл растително масло
150гр кафява захар
200 г пудра захар (50 г захар)
2 ч.л. Vanilla захар
75 мл прясно мляко
275 гр брашно
1 ч. л. бакпулвер и 1 ч.л. сода
2 ч.л. канела
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. смляно индийско орехче (или настъргано)
300 грама настъргани моркови
100 г кокосови стърготини
220 грама консерва нарязан ананас
200 г орехи (препечени и нарязани)
Тавичка 24 см в диаметър (при 20 см е много висока)

 

Глазура:

50 грама масло на стайна температура
100 гр пудра захар
50гр крема сирене
Кората на един портокал или лимон
1 с.л. портокалов сок

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 180 ° C.

2.  Дъното на формата намажете с мазнина и сложете хартия за печене.

3. Разбийте яйцата с миксер, до бяло. Добавете масло, кафява захар, пудра, ванилия, мляко и разбийте отново.

4. Пресейте брашното с бакпулвера, сол и подправки в купа със смес масло-яйце и всичко това се разбърква. Добавя се моркови, кокос, ананас, счукани орехи. Пак се разбърква.

5. Тестото се изсипва във формата и се пече за 1 час и 20 минути.

6.  Изстудете върху решетка, извадете от формата

 

Глазура:

1. Маслото се смесва с пудра захар.

2. Добавяне на сиренето, кора от лимон, портокалов сок, разбърква се и се разпространяват по повърхността на тортата.

 

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login