На гости

  • Дон Хосе е в Каталония

    В последно време Дон Хосе се вписва в актуалната кулинарна тенденция да се отварят монотематични ресторанти, т.е. нещо като край на претруфените менюта от 19...

  • Разтоварваща програма с Жак и Джулия

      Както сигурно сте научили, тези дни месото беше набелязано за враг номер 2 на човешкото здраве. Враг номер едно са колбасите. Но ние си...

  • Среща с непознат/а

    Изкуството притежава силата да ни пренася в непознати светове, в които ни се иска да проникнем, но не знаем как. Този уикенд големият творец и...

  • Екзотика и практичност от Великолепния китаец

    Ако в тези облачни дни ви се отвори апетит за люто, пикантно и екзотика, отбийте се в кухнята на Великолепния китаец. Тази седмица Мин Сай...

  • Празник на баклавата организират в ловешко село

    Празникът на баклавата в ловешкото село Малиново събира за четвърти път любителите й тази събота /3 октомври/. Пред читалище „Събуждане-1927 г.“ ще бъдат изложени над...

  • Гъби и сладкиши уикенд 10-11 октомври, с. Влахи

    10-11-ти октомври да учим чешки рецепти за кейкове и ако е валяло достатъчно през седмицата, ще се отправим на поход за гъби, които после може...

  • Мигриращи сюжети с Мартин Йен

    Културата до такава степен е въпрос на смесване, че вече дори не помним кога са дошли влиянията, оформящи днешния й облик. Улавяйки тази линия, Мартин...

  • Готвачката на Химлер

    Гурме Пъблишинг Независимо дали ще наречете „Готвачката на Химлер“ политическо гурме, брутална пикареска от ХХ век или тържество на оцеляването, новият роман, издаден от Гурме...

  • Приключенията на Лукчо

    Много са храните и продуктите, които се борят за прозвището „невъзпетия герой на кулинарията”, но то най-приляга на лука. Той присъства като съставка в почти...

  • Хем бързо, хем вкусно

    Храната, която приготвяме бързо, обикновено не е здравословна, а вкусната изисква време и усилия. Да, но не винаги. С „Бърза кухня ала Жак Пепен” балансът...