На гости

  • Нека да е лято, нека да е люто

    Колкото по-горещо е, толкова по-люта трябва да е храната – ето го девизът на мексиканската кухня. Парадоксалното е, че разпалвайки ви отвътре, тя всъщност ви...

  • Хайде на пазар!

    Къде да отидете, когато попаднете  в  непознат град?Мястото, на което ще помиришете, вкусите и усетите града както никъде другаде.  Пазарът, разбира се. Някой вдъхновено пазаруват...

  • Открийте Америка

    Не е нужно да сте орнитолог, за да харесвате птиците, нито да сте естествоизпитател, за да обичате дивата природа. Резерватът Монте Верде в Коста Рика...

  • Код ванилия от „Целувките на Ана“

    Знаете ли, че ваниловата шушулка е плодът на орхидеята? Също като какаото и шоколада, ванилията идва от индианците. Ацтеките са смятали напитката от какаови зърна,...

  • Как да готвим красиво?

    Забелязали ли сте, че в последно време отвсякъде ни заобикалят красиви до невъзможност изображения на храна. Тенденция даже си има име, ни повече, ни по-малко...

  • Мода и класика в чинията

    Преди пет-шест години понятието „фюжън“ беше новото черно в кухнята. Смесването на азиатска с класическа европейска кулинария беше новост. После махалото се тласна в различна...

  • Фенелът, начин на употреба

    Фенелът, наричан още резене, финокио или просто див копър, упорито си проправи пътя до масата и сърцето ни. Той е сред съставките, които или харесвате...

  • Супен сезон

    Човек и добре да живее, идва пролетта и се налага да мисли за фигурата си. Даже да сте от щастливците, които не обличат с боязън...

  • Grand Chocolate Festival

    16 МАЙ 2015, от 11 до 19 часа в Гранд хотел „София“: За всички любители на шоколада! Заповядайте на първото по рода си шоколадово изложение...

  • Свеж полъх в кухнята със Странстващия готвач

    Чували ли сте за принципа „преструвай се, докато не го направиш“. Има хора, които заради мечтата да са художници, са ходили като деца с папка...