Нека да е лято, нека да е люто

chef-7322

Колкото по-горещо е, толкова по-люта трябва да е храната – ето го девизът на мексиканската кухня. Парадоксалното е, че разпалвайки ви отвътре, тя всъщност ви разхлажда. При всички положения е добре да знаете как се прави посоле. На това мнение е и нашият познайник Майкъл Киарело. Той така държи да узнае тайната на направата, че се хваща чирак на една намусена мексиканка на име Фелиситас. Тя не поддава на приказливия му чар, така че му се налага доста да се изпоти, а и да поплаче – понеже Фелиситас прави истински люто чили. Киарело вади предположение, че тя е останала ниска, понеже е прекалявала системно с лютото. Накрая се оказва, че общото между мексиканците и италианците е системата „на око“ – дойде ли се до готвене, както и любовта към хапването. Ако и вие споделяте техните ценности – гледайте „Стопанинът на лозовата долина“ през седмицата от 10.30 и 0.30 ч.

На пълен стомах Майкъл поучително завършва с хуманистичното послание да уважаваме хората около нас, тяхната култура и кухнята им.

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login