От червения портокал се слабее

Според последните изследвания на учени от Италианския институт за храненето, червените цитруси топят бързо наднорменото тегло.

Особено голям е ефектът, който оказва върху тлъстинките, червеният портокал.

Освен че спомага за топенето на излишните килца, червеният портокал намалява риска от рак. Въпреки, че противораковото действие на червени портокали е установено при експерименти с мишки, учени от Изследователския институт по онкология в Италия считат, че това откритие е много ценно в борбата срещу рака.

Преди това учени от различни страни са се обенили върху идеята за ползата от червените цитруси, които са богати на антиоксиданти. Червените портокали съдържат вещества, които помагат за борбата с наднормено тегло.

Екип от учени от Италия под ръководството на Диего Каниваро провел следния експеримент върху мишки: разделил ги на две групи и вместо вода, половината от гризачите приемали сок от червен портокал, а останалите от обикновен.

В резултат на експеримент станало ясно, че пиенето на сок от червен портокал не води до увеличаване на теглото. Дори напротив – отървава от излишни килограми. Докато обикновеният портокалов сок помага при трупането им./gotvach.bg

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login