Овесено мляко

Време е за овесено мляко!

New Picture (2)

Отново е изключително лесно, а оставащият пулп веднага може да се хапне с мед и ядки или да участва в направата на вкусни сурови бонбони. С млякото може да правите всякакви смутита, да го пиете така, както и да готвите.

Както всички ядкови млека и Овесеното е много полезно – богато е на витамините А, В и Е, съдържа десет минерала, от които манган, калий, фосфор и желязо. Също така е богато на фибри, има благоприятен ефект за сърдечно-съдовата система и засилва имунната.

СЪСТАВКИ:

  • 1 чаша пълнозърнести овесени ядки – може и фини
  • 2 1/2 – 3 чаши вода – според вкуса ти
  • щипка сол

ДОБАВКИ:

  • натурален подсладител – мед, кленов сироп, агаве, стевия, фурми
  • ванилия
  • канела

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Накиснете овесените ядки за 3-4 часа, ако бързате поне за 20 минути, във вода. След това ги изплакнете и сложете в блендер заедно с водата и добавките. Блендирайте за около 2 минути. С помощта на цедка или торбичка за ядково мляко прецедете млякото. Поставете в стъклена бутилка или буркан и съхранявай в хладилник до 3-4 дни

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login