Пълнен хляб с кашкавал

Пълнен-хляб-със-сирене

Това е нещо отдавна познато и популярно, приготвено вкъщи.

Преди около 10 години тази рецепта беше хит.

Ето как да я приготвите:

Необходими са ви следните прдукти:

1 хляб, дълъг около 30 см.
1 пакет масло, разтопено
1/8 чаша зехтин
3 чаени лъжички смлян лук
2-3 скилидки чесън, настърган
1 супена лъжица горчица
1 супена лъжица маково семе
3 ч.л. нарязан магданоз (добавете още, ако искате)
400 гр. настърган кашкавал

Загрейте фурната до 180º C. Смесете разтопеното масло, зехтин, лук, чесън, горчица, маково семе и магданоза в купа. Нарежете хляба на кубчета, във формата на Х филийки, без да режете чак до долната кора.

Сместа масло-лук-чесън се излива внимателно в тези X пукнатини отгоре върху хляба с помощта на малка лъжичка. След това попълнете тези пукнатини със настърган кашкавал. (Изглежда трудно, но всичко си струва. Да.)

Увийте целия хляб във фолио и печете в продължение на 15-20 минути. Извадете от фурната и бързо махнете фолиото. Печете още 10 минути, докато кашкавала се разтопи.

Източник: bukvar

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login