Пълнена тиква

Image_5057703_126ПРОДУКТИ

1 тиква средно голяма

2 ябълки,

50 г стафиди,

1 кутия локум

4 с.л. захар

5 с.л. мед

1 ч.л. канела

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измиваме тиквата, отрязваме ѝ капачето и почистваме вътрешността от семките.

Смесваме в отделен съд обелените и нарязани на кубчета ябълки, парчетата локум, стафидите, канелата и захарта.

Намазваме изчистената тиква отвътре с мед и пълним с плънката.

Надупчваме страните ѝ с шиш, за да може течността, която се отделя от вътрешността на тиквата, да изтече в тавичката. Похлупваме с капачето, поставяме в тава и печем около 3 часа на 200 градуса.

Източник: 24 часа/Мария Ташева

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login