Пастърма

pasturma

Пастърмата е деликатес, който се получава при осоляването и изсушаването на филе, което може да бъде свинско, козе, овче, говеждо, телешко или друго месо. При приготвянето на продукта се добавят различни подправки (сминдух, червен пипер, черен пипер, чесън и др.). От месото предварително се отстранява мазнината.

Пастърмата запазва всички полезни свойства на месото, от което е направена.

Състав на пастърмата:

– калории, мазнини (наситени, полиненаситени, мононенаситени), холестерол

– калий, натрий, калций, желязо, фосфор, магнезий, цинк, селен, мед, манган,

– въглехидрати: захари

– белтъчини

– вода

– витамини: А, С, Е, В6, В12, В5, тиамин, рибофлавин, ниацин, бета-каротин, холин

Хранителна стойност при 100гр.
Вода72.0мл.
Белтък16.3гр.
Въглехидрати1.8гр.
Мазнини6.2гр.
Калории133кал.
Витамини и минерали
витамини А, С, Е, В6, В12, В5; калий, натрий, калций, желязо, фосфор, магнезий, цинк, селен, мед, манган

framar.bg

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login