Пастет (от черен дроб)

pastetjpg

Пастетът е готов за консумация продукт с пастообразна консистенция. Приготвя се от варени или сурови месни продукти, към които се добавят свинска мазнина или масло. Натуралният пастет е полезен за организма ни. Той съдържа, основно, черен дроб, който е много ценен, заради високото съдържание на пълноценни протеини, голямо количество хранителни вещества, пурини и колаген. Освен това, черният дроб ни снабдява с редки незаменими аминокиселини: триптофан, лизин, метионин. В него има и много витамини: А, С, В6, В12 и Е; полезни вещества: фосфор, мед, цинк, желязо и други.

Вреда и противопоказания на пастета

Като се има предвид високото съдържание на пуринови основи, продуктът не трябва се консумира в големи количества от стари хора.

Повечето храни, приготвени от черен дроб носят риск от развиване на микроорганизми, които могат да доведат до хранителни отравяния и различни инфекциозни заболявания. За да се избегнат неприятните последици, трябва стриктно да се спазват правилата за съхранение и кулинарна обработка на тези продукти. След отваряне на опаковката (кутията), използвайте пастета в рамките на посочения срок.

Хранителна стойност при 100гр.
Вода0.0мл.
Белтък6.0гр.
Въглехидрати0.0гр.
Мазнини30.0гр.
Калории314кал.
Витамини и минерали
витамини А, С, В6, В12, Е; фосфор, мед, цинк, желязо

framar.bg

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login