Патица с чаени листа

Print Recipe
Патица с чаени листа
Основни ястия
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Основни ястия
Кухня Българска
Порции
Продукти
Категория Основни ястия
Кухня Българска
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Загрейте фурната на 180 градуса. Патицата трябва да е добре почистена от жили и мазнини. Крилата трябва да са си на място. Измийте я със студена вода. Поръсете я със ¼ ч. ч. сол и хубаво я натрийте. Отново я изплакнете и я подсушете добре.
  2. Сложете патицата в купа. Добавете канелата, анасона и джинджифила. С четка намажете патицата с кленов сироп. Смесете захарта и солта и подправете патицата с тази смес – отвън и отвътре. Залейте птицата с шери. Сложете патицата в съд за задушаване на пара над вряща вода. Покрийте я и я задушавайте 1 час 20 минути. Ако е нужно доливайте вряла вода.
  3. Извадете патицата и я оставете да се охлади.В сух уок сложете чаените листа. Включете котлона и ги загрейте, докато започнат да пушат. Намалете леко котлона и сложете патицата над листата. Сложете капак и запечатайте ръба с мокра кърпа. Опушвайте патицата 7-10 минути.
  4. Прехвърлете патицата в тава за печене и я печете ½ час. Обърнете патицата и печете още ½ час. Извадете патицата и я оставете да се охлади за ½ час.
  5. В голяма тенджера сипете фъстъченото олио и го загрейте на 200 градуса. Сложете патицата в мазнината и я залейте с горещото олио. След 5 минути обърнете птицата и я запържете и от другата страна.
  6. Извадете патицата и я сложете да се отцежда за 10 минути. Нарежете птицата и я поднесете.
Recipe Notes

Снимки: Pinterest

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login

Патица с чаени листа

Print Recipe
Патица с чаени листа
Основни ястия
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Основни ястия
Кухня Българска
Порции
Продукти
Категория Основни ястия
Кухня Българска
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Загрейте фурната на 180 градуса. Патицата трябва да е добре почистена от жили и мазнини. Крилата трябва да са си на място. Измийте я със студена вода. Поръсете я със ¼ ч. ч. сол и хубаво я натрийте. Отново я изплакнете и я подсушете добре.
  2. Сложете патицата в купа. Добавете канелата, анасона и джинджифила. С четка намажете патицата с кленов сироп. Смесете захарта и солта и подправете патицата с тази смес – отвън и отвътре. Залейте птицата с шери. Сложете патицата в съд за задушаване на пара над вряща вода. Покрийте я и я задушавайте 1 час 20 минути. Ако е нужно доливайте вряла вода.
  3. Извадете патицата и я оставете да се охлади.В сух уок сложете чаените листа. Включете котлона и ги загрейте, докато започнат да пушат. Намалете леко котлона и сложете патицата над листата. Сложете капак и запечатайте ръба с мокра кърпа. Опушвайте патицата 7-10 минути.
  4. Прехвърлете патицата в тава за печене и я печете ½ час. Обърнете патицата и печете още ½ час. Извадете патицата и я оставете да се охлади за ½ час.
  5. В голяма тенджера сипете фъстъченото олио и го загрейте на 200 градуса. Сложете патицата в мазнината и я залейте с горещото олио. След 5 минути обърнете птицата и я запържете и от другата страна.
  6. Извадете патицата и я сложете да се отцежда за 10 минути. Нарежете птицата и я поднесете.
Recipe Notes

Снимки: Pinterest

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login