Патладжан с пармезан

Print Recipe
Патладжан с пармезан
Основни ястия
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Основни ястия
Порции
Продукти
Категория Основни ястия
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Отрежете краищата на патладжана и го обелете на ивички. Нарежете го по дължина на филийки с дебелина около 1 см. Сложете го в гевгир, поръсете го с едрата сол и го оставете да се престои около 1 час. Изплакнете патладжана под студена течаща вода и го подсушете.
  2. Оваляйте го последователно в брашното, разбитите с 1 ч. л. сол яйца и галетата, като изтупвате излишното.
  3. Загрейте заедно олиото и зехтина в тиган на средна температура. Пържете патладжана докато покафенее добре и от двете страни, около 6 минути. Прехвърлете филийките в тава покрита с кухненска хартия, за да попие мазнината.
  4. Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте дъното на тавичка с част от топлия доматен сос. Поръсете равномерно с част от настъргания пармезан. Подредете един ред патладжани. Притиснете леко филийките. Накъсайте няколко листенца босилек. Полейте равномерно с ¾ ч. ч. от соса. Поръсете с пармезан и покрийте с 1/3 от моцарелата. Повторете процедурата още 2 пъти. Подредете последният ред моцарела, така че да ви остане около 2-3 см разстояние от ръба на тавата. Сипете там останалия сос. Поръсете с останалия пармезан. Покрийте с алуминиево фолио. Пробийте няколко дупки в него.
  5. Печете 30 минути. Махнете фолиото и продължете да печете докато сиренето покафенее, около 15 минути. Оставете ястието да си почине 10-20 минути, нарежете го на квадрати и го поднесете.
Recipe Notes

Снимки: Pinterest

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login

Патладжан с пармезан

Print Recipe
Патладжан с пармезан
Основни ястия
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Основни ястия
Порции
Продукти
Категория Основни ястия
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Отрежете краищата на патладжана и го обелете на ивички. Нарежете го по дължина на филийки с дебелина около 1 см. Сложете го в гевгир, поръсете го с едрата сол и го оставете да се престои около 1 час. Изплакнете патладжана под студена течаща вода и го подсушете.
  2. Оваляйте го последователно в брашното, разбитите с 1 ч. л. сол яйца и галетата, като изтупвате излишното.
  3. Загрейте заедно олиото и зехтина в тиган на средна температура. Пържете патладжана докато покафенее добре и от двете страни, около 6 минути. Прехвърлете филийките в тава покрита с кухненска хартия, за да попие мазнината.
  4. Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте дъното на тавичка с част от топлия доматен сос. Поръсете равномерно с част от настъргания пармезан. Подредете един ред патладжани. Притиснете леко филийките. Накъсайте няколко листенца босилек. Полейте равномерно с ¾ ч. ч. от соса. Поръсете с пармезан и покрийте с 1/3 от моцарелата. Повторете процедурата още 2 пъти. Подредете последният ред моцарела, така че да ви остане около 2-3 см разстояние от ръба на тавата. Сипете там останалия сос. Поръсете с останалия пармезан. Покрийте с алуминиево фолио. Пробийте няколко дупки в него.
  5. Печете 30 минути. Махнете фолиото и продължете да печете докато сиренето покафенее, около 15 минути. Оставете ястието да си почине 10-20 минути, нарежете го на квадрати и го поднесете.
Recipe Notes

Снимки: Pinterest

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login