Печен домат, пълнен с козе сирене

Print Recipe
Печен домат, пълнен с козе сирене
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Гарнитури
Кухня Българска
Порции
Продукти
Категория Гарнитури
Кухня Българска
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Предварително загрейте фурната на 180 градуса.В малък съд накиснете смокините в порто за 2 часа. В отделна купа смесете смокините, гроздето, лимоновата и портокаловата кора и ги накиснете в бялото вино.
  2. В голяма купа смесете всички останали съставки без доматите. Оставете купата настрани. Отцедете смокините, гроздето и стафидите и добавете плодовете към сместа. Хубаво разбъркайте. Отрежете горната част на доматите и с малка лъжичка изгребете вътрешността им. Напълнете доматите със сместа и върнете капачето отгоре. Изпечете ги във фурната за 35 минути. Извадете ги и ги оставете леко да се охладят.
  3. За поднасяне:Сложете в купата на блендер ¾ ч. ч. козе сирене, ¼ ч. ч. течна сметана и няколко капки вода. Пюрирайте всичко това на гладка смес и я подправете със сол и черен пипер. Сипете от соса в средата на чиния за поднасяне. Сервирайте 2 домата и ги украсете с пресен или пържен босилек. Поръсете с няколко капки зехтин екстра върджин.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login

Печен домат, пълнен с козе сирене

Print Recipe
Печен домат, пълнен с козе сирене
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Гарнитури
Кухня Българска
Порции
Продукти
Категория Гарнитури
Кухня Българска
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Предварително загрейте фурната на 180 градуса.В малък съд накиснете смокините в порто за 2 часа. В отделна купа смесете смокините, гроздето, лимоновата и портокаловата кора и ги накиснете в бялото вино.
  2. В голяма купа смесете всички останали съставки без доматите. Оставете купата настрани. Отцедете смокините, гроздето и стафидите и добавете плодовете към сместа. Хубаво разбъркайте. Отрежете горната част на доматите и с малка лъжичка изгребете вътрешността им. Напълнете доматите със сместа и върнете капачето отгоре. Изпечете ги във фурната за 35 минути. Извадете ги и ги оставете леко да се охладят.
  3. За поднасяне:Сложете в купата на блендер ¾ ч. ч. козе сирене, ¼ ч. ч. течна сметана и няколко капки вода. Пюрирайте всичко това на гладка смес и я подправете със сол и черен пипер. Сипете от соса в средата на чиния за поднасяне. Сервирайте 2 домата и ги украсете с пресен или пържен босилек. Поръсете с няколко капки зехтин екстра върджин.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login