Печена маринована риба

Продукти:

Риба (Шаран, толстолоб, скумрия , сом или др. В случая е толстолоб.)

2-3 с. л. зехтин

1 лимон

1 глава лук

2 дафинови листа

4-5 зърна бахар

4-5 зърна черен пипер

розмарин

Сол

дeвисил

½ ч. ч. бяло вино или вода

Приготвяне:

Рибата се нарязва на шайби или парчета, осолява се и престоява 2-3 часа в марина от лимонов сок, нарязани парчета лимон, нарязан на едро лук, дафиновите листа, бахара, черния пипер и щипка розмарин. Тези, които обичат дeвисил, може да го прибавят към маринатата.  Долива се с вино или вода, да се покрият добре парчетата риба. След като престоят известно време се пекат в същата марина, като преди да се сложи във фурната, се поръсва със зехтин или олио. Пече се на предварително загрята фурна на 200 С за около 20 минути.

Приготвена така, рибата има изключително изтънчен вкус и е прекрасно ястие за празничните дни. Както топла, така и студена, тя е приказно вкусна!

Весели празници!

Да ви е сладко!

Източник: praktichnajena

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login