Плосък хляб с ленено семе

leneno-2

Съставки:

  • 200 г. ленено семе, смляно леко
  • 1 тиквичка
  • ½ лук
  • 1-2 скилидки чесън
  • остатък от пулп от сутрешният сок (моркови, ябълка, селъри и тиква)
  • 2-3 гъби
  • магданоз, черен пипер, лют червен пипер на люспи и малко хималайска сол на вкус

Начин на приготвяне:

Заливаме лененото семе с вода да престои 6-7 ч., докато стане на  желе.

В кухненски робот слагаме тиквичката, лука, гъбите, чесъна и остатъка от пулпа да се нарежат на дребно, след това се добавят останалите съставки и желето от ленено семе. Така получената смес се изсипва в тавичка – покрита с хартия за печене и се разстила на тънка кора, около 1 -1,5 см.

Слага се във фурната на 50 С за около 10-12 ч., не е необходимо да се обръща. Ако кората стане много хрупкава, с леко навлажнена домакинска хартия покрийте са няколко минути. За пълнеж- по Ваш избор, аз използвах  домашният ми хумус, кълнове от лук, домат, рукола и малко сос от фъстъчено масло .

Това е едно интересно хлебче от Петя Запрянова – Здравей

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login