Продукти

  • Хариса

    Хариса е традиционна съставка в мароканската и Северно Африканската кухня. Това е силно пикантен сос, с основна съставка много люти чушки. Хариса в домашни условия е много лесно да...

  • Конякът

    Според специа­листите в бран­ша конякът „бал­самира“ душата на виното и се приема като еталон за финес и изящество сред високо- алкохолните напитки. Проява на изключително...

  • Лавандула

    Родината на лавандулата е Южна Европа. Среща се като самораслек, особено в западна част на средиземноморската област (Ю. Франция, Италия и Испания). Като подправка се...

  • Салвия

    Листата имат приятен мирис и малко горчив вкус.  Ароматът й придава завършен вкус на сосове и кремсупи, например от сушен грах или леща. Използва се...

  • Анасон звездовиден

    Звездовидният анасон е вечно зелено дърво с височина до 10 м и се отнася към сем. Магнолиеви. Произхожда от Китай, а се отглежда в тропическите...

  • Конкурс търси млади кулинарни таланти

    Кулинарната академия на Швейцарската образователна група и проектът ДОМИНО за дуално образование обявяват днес конкурса „Аз готвя най-добре“, за да поощрят млади българки кулинарни таланти....

  • Магданоз (корен)

    С голяма популярност се използват листата на магданоза. Коренът му, обаче, съвсем не отстъпва по вкусови качества и дори е по-полезен. От него се приготвят...

  • Каперси

    Каперсите са пъпки на тревисто растение или храст от вида на Capparis spinosa. Те са малки, кръгли и твърди. Измиват се, изсушават се на слънце...

  • Синап

    Синапът е скромно на вид растение, което е познато на хората от преди повече от три хиляди години. И в Корана, и в Библията, и в...

  • Жълъд

    Плодовете на дъба се използват от незапомнени времена в народната медицина. Благодарение на богатия им състав още в древността са се прилагали като лечебно средство...