Прогонете скуката с дон Хосе

Jose-Andres

Когато говорим за испанска кухня, най-често първо се сещаме за тапас – малки апетитни хапки, които могат да оживят и най-скучната вечер. Но за скука и дума не може да става, когато сме с Хосе Андрес. Той ще донесе слънцето на Иберия в дома ви. Тази седмица е на галисийска вълна и показва рецепти от тази част на Испания.
Едва ли ви е хрумвало да комбинирате миди с картофи и червен пипер, но дон Хосе ще ви окуражи да пробвате, ако пък нямате под ръка миди – Андрес ще ви сготви тортия де пататас – тоест нещо като омлет с картофи. И да не ви звучи вълнуващо, достатъчно е да погледнете дон Хосе, и ще ви се прияде. Както знаете майсторът личи не в приготвянето на скъпи и редки продукти, а именно в отношението към обикновените храни, които сме свикнали да приемаме за даденост.

jose Andres Jaleo
Дон Хосе ще ни заведе и в рая на кулинарията – Каталуня. Там храната е култ, пазарите – църкви, масите – параклиси. Няма по-надежден водач на това поклонническо пътуване от дон Хосе. За десерт той ще ни помогне да надникнем в кухнята на един от най-недостъпните ресторанти „ел Були”. Лабораторията на най-известния готвач в света – Феран Адриа. Дон Хосе ще ни представи седемстепенно меню от великата кулинарна лаборатория и ще ни остави да помечтаем още малко с отворени очи.

Гледайте „Кулинарна корида с дон Хосе” през седмицата от 17.00, 21.30, както и в почивните дни от 10.00, 15.30 и 20.00 ч.

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login