Пудинг с боровинки, черници, кленов сироп и мюсли

DSC_6306-774x1024-770x360

Черниците притежават много полезни качества, заради които заслужават да ги обикнем:

Съдържат големи количества антиоксиданти, които помагат в борбата с рака, диабета и остаряването.
Съдържат ресвератрол, който също намалява и забавя ефекта от стареенето на организма и играе важна роля в превенцията на редица заболявания като сърдечно-съдовите, Алцхаймер, диабет, някои видове рак, атеросклероза, артрит, затлъстяване.
Богат източника са на витамин С
Съдържат значителни количества желязо, магнезий, калий и манган
Богати са на витамините от В-комплекса и витамин К
Ето я и самата рецепта:

Необходими продукти за 4 чаши:

Загрейте предварително фурната на 350°

3 чаши овесени ядки
1 чаша сушени боровинки
1 чаша сушени черници
1 чаена лъжица канела
1 чаена лъжица джинджифил на прах
1/4 чаена лъжица лют червен пипер
Щипка хималайска сол (по желание)
1/3 чаша кленов сироп
Начин на приготвяне:

Смесете всички съставки без кленовия сироп
Добавете кленовия сироп и разбъркайте всичко добре
Пече се във формички на 350° в продължение на 30 мин. Ако желаете да е в сурово състояние, изсушете на 115° в продължение на 6-8 часа или докато стане хрупкаво.
Разбъркайте поне веднъж.

Източник- http://lifestore.bg/

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login