Лесна шоколадова торта

Print Recipe
Лесна шоколадова торта
Торта
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Десерти
Кухня Френска
Порции
Продукти
Категория Десерти
Кухня Френска
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Загрейте фурната на 180 градуса. Напръскайте тавичка за торта с диаметър 25 см с готварски спрей с растително олио. Покрийте дъното и с пергаментна хартия. Напръскайте и нея със спрея.
  2. Сложете и двата вида нарязан шоколад в купа и го разтопете на водна баня. Сипете 170 гр захар и водата в тенджерка на средна температура. Оставете ги да врят докато захарта се разтвори. Сипете горещия сироп при разтопения шоколад. Разбърквайте ги докато получите еднородна смес. Добавете маслото и разбърквайте докато и то се смеси с останалите продукти.
  3. Разбийте с миксер яйцата и 85 гр захар докато се смесят. С помощта на шпатула ги добавете внимателно към шоколадовата смес.Сипете получената смес в тавичката. Сложете дълбока тава във фурната. Сложете тавичката със сместа в нея. Сипете 2 см вода в дълбоката тава. Печете докато тортата стане леко твърда на пипане в средата, около 40 минути.
  4. Извадете тавичката с тортата от фурната и я оставете да изстива върху решетка. Можете да украсите тортата с едри шоколадови стърготини, направени с помощта на белачка за зеленчуци.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply