Артишок на грил

Print Recipe
Артишок на грил
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Напълнете голям съд с около 1 литър вода и изстискайте сока на 1 лимон във водата. Запазете си оставащия лимон за скарата с артишок. Подстрижете артишока, като отрежете върха на две. Премахнете големите външните листа от края или използвайте кухненски ножици, за да отрежете върховете от останалите листа. Нарежете артишока на половина и след това го нарежете отново на четвъртинки. Потопете го в лимоновата вода и оставете да къкри около 20 минути на котлона. Извадете го, подсушете, поръсете със сол, черен пипер, зехтин, сложете парчета лимон и поставете в предварително загрята скара докато се запече.
Recipe Notes

Източник:everydaydishes.com

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login