Бюреци

Print Recipe
Бюреци
Прекрасна рецепта за бюреци с пилешка кайма.
Гласове: 1
Оценка: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Закуска
Кухня Сръбска
Време за подготовка 20 Минути
Време за готвене 25 Минути
Порции
Категория Закуска
Кухня Сръбска
Време за подготовка 20 Минути
Време за готвене 25 Минути
Порции
Гласове: 1
Оценка: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Приготвяне на плънката: Нарежете на ситно лука и го запържете в тиган заедно с олиото или зехтина за окло 5 минути.
  2. Добавете нарязаните гъби и пържете още 5-10 минути. Свалете от огъня и оставете да се охлади.
  3. В купа смесете мляната пилешка кайма, задушените гъби и лук, черния и червен пипер и разбъркайте добре с вилица до хубавото смесване на съставките.
  4. Разделете сместа на 12 равни части. Разстелете бутер тестото и на всеки 5см. направете ивица с плънката. Разрежете тестото на равни ивици и загърнете плънката, като прищипвате с пръст краищата на тестото. навийте на охлюви получените ивици с плънка.
  5. Наредете бюреците в намазнена тавичка, намажете ги с яйчен белтък и ги печете 20 минути в предварително загрята до 180C фурна. Извадете тавичката от фурната и я изключете , като оставите вратата на фурната затворена.
  6. В малка купа смесете една щипка сол, 6 супени лъжици вода и капка две олио или зехтин.
  7. С получената смес поръсете бюреците и върнете във все още топлата фурна докато станат златисти за около 5 мин.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login