Чаен кекс

Print Recipe
Чаен кекс
Инструкции
  1. Маслото се оставя на стайна температура да омекне. Продълговата форма се намазва леко с масло и дъното се покрива с хартия за печене. Омекналото масло се разбива със захарта и постепенно се прибавят яйцата. Сместа се разбива добре и с бъркане се прибавят –2 супени лъжици брашно, след което се слагат стърготините, стафидите, орехите и портокаловата кора. Останалото брашно се пресява с бакпулвера над сместа и се разбърква. Изсипва се във формата. С опакото на лъжица тестото се притиска леко в средата. Пече се 1 час в предварително загрята до 170 °С фурна. Охлажда се 5 мин и се обръща върху решетка. Оставя се да се охлади напълно. Сервира се нарязан на филии.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login