Channa Masala

Print Recipe
Channa Masala
Channa Masala е основно ястие от къри с нахут
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Основни ястия
Кухня Индийска
Порции
Категория Основни ястия
Кухня Индийска
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. В блендер се смесват доматите (2 бр), половината от лука (1 глава), джинджифилът (1 ч.л.) и брашното (1 с.л.). Разбива се до получаване на еднородна смес.
  2. Загрява се олиото (1 с.л.) и се запържва в него кимионът (1 ч.л.), докато стане златист. Готви се останалата половина от лука за около 3 минути. Добавя се миксираната доматена смес, нахутът от консерва (250 г), кърито на прах (1 ч.л.) и солта (1 ч.л.). Ястието се покрива с капак и се готви на умерен огън около 5 минути.
  3. Сервира се с пресни листа от кориандър (1 ч.л.). Може да се поднесе с индийски хляб или варен бял ориз.
Recipe Notes

Снимка snackingoutsidethebox.blogspot.com

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login