Чътни с ябълки и орехи

Print Recipe
Чътни с ябълки и орехи
Чътни е вид индийско ястие, което прилича на лютеница, но в него освен зеленчуци и подправки се използват и традиционни местни плодове. Вкусно е, поднесено със сирена, но също и като сос за месо. Богато на орехи и парченца джинджифил, това чътни е чудесен подарък за приятели. Уверете се, че орехите са пресни, за да не стане горчив вкусът на чътнито.
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Кухня Индийска
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Сложете всички продукти освен орехите в голям съд. Загрейте на ти огън, като разбърквате периодично, докато захарта се разтопи. Увеличе¬те температурата и варете, докат зелените ябълки станат на каша, но десертните са още на парченца. Ще ви отнеме от 45 мин до 1 ч.
  2. През това време запечете леко орехите на сух тиган, като ги разбърквате. Стерилизирайте бурканите. Когато чътнито е готово, добавете орехите и разбъркайте за още няколко минути на котлона. Пресипете в буркани и затворете, докато е още топло. Ще се запази за поне година.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login