Чийзкейк от Япония

Print Recipe
Чийзкейк от Япония
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Десерти, Закуска
Кухня Японска
Порции
Категория Десерти, Закуска
Кухня Японска
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Смесете сиренето и маслото и рабъркайте на пухкав крем. Добавете захарта, млякото и лимоновия сок. Жълтъците разделете от белтъците. Жълтъците добавете към сместа, а белтъците разбийте на сняг и оставете настрани. Добавете брашното и нишестето. След като сте разбъркали, накрая добавете белтъците и внимателно смесете с останалата смес. Изсипете в тавичка с диаметър 20 см предварително застлана с пекарска хартия. Печете в загрята до 150* С фурна на водна баня 50 мин. Готовият чийзкейк сервирайте поръсен с пудра захар и пресни плодове. Това е основната рецептата, по която приготвих чийзкейка, но при мен с малко изменения и допълнения 🙂 Ако искате да приготвите като моят вариант с моите изменения и допълнения прочетете остатъка от рецептата. След като добавите белтъците към сместа, разделете на две еднакви половини. Към едната добавете боята и разбъркайте добре. Във формата насипвайте от двете смеси с черпак от средата към края последователно двата цвята. След като свършат двете смеси печета по горе указания начин на 150* С, водна баня, 50 мин. Готовият чийзкейк оставете да се охлади наплъно преди да продължите рецептата.
  2. Смесете всички продукти и разбийте енергично или с миксер на пухкав крем. Напълнете сладкарски пош с част от крема за украса и сложете във фризера за няколко минути да стегне, за да се шприцова по-лесно. С останалият крем намажете обилно чийзкейка. Украсете с крема от фризера като шприцовате плътно розички или каквито фигурки искате. В средата залейте със сладкото от боровинки, в което сте добавили желатина. Разтворете желатина с 2 - 3 с л студена вода. Разтопете го на водна баня и добавете към сладкото. Разбъркайте добре. Оставете чийзкейка в хладилника да стегнат топинга и крема.
Recipe Notes

Източник:vkusnoikrasivo.com

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login