Crunch шоколадчета

 

 

Print Recipe
Crunch шоколадчета
Пуканките от амарант се продават и готови.
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Десерти
Порции
Продукти
Категория Десерти
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Пукане на амарант, става малко е по-сложно, отколкото пукането на царевица, защото зрънцата са дребни.Най- напред се загрява тенджерка без мазнина на котлона. когато вече е загрята сипваме малко амарант - 1-2 с.л. и махам тенджерката от котлона, държим я във въздуха и постоянно разклащяме, да не стоят зрънцата на едно място. капак също се слага отгоре. Тогава зрънцата почват да пукат, а ако останат много неопукани, слагаме тенджерката отново за малко на котлона, като непрекъснато разклащаме, за да не загорят зрънцата... после пак я вдигаме над котлона и така докато се опукат всички зрънца.
  2. След това разтопеният шоколад се смесва с няколко лъжици от амарант пуканките и се изсипва в формички за бонбони. Ако нямате силиконови форми, използвайте хартиени кошници за мъфини, но от по-малките.Оставете докато се охладят и се стегнат напълно, ако е необходимо ги сложете и в хладилника за около час .
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login