Джинджифилови бисквити като снежни човеци с меласа от рожков

Print Recipe
Джинджифилови бисквити като снежни човеци с меласа от рожков
Инструкции
  1. В голяма купа се смесват част от сухите съставки – 5 чаени чаши от брашното, подправките, солта и набухвателя. Маслото (от растителен произход) се разтапя без да се нагрява излишно. Оставя се на страна да се охлади леко и след това към него последователно се добавят захарта, меласата и яйцата – едно по едно. Разбърква се добре и се смесва със сухата смес. Когато сместа се сгъсти достатъчно, се прехвърля върху работен плод и тестото се измесва с останалата половин чаша брашно или колкото е нужно за меко тесто, подходящо за разточване.
  2. Разточва се на 4-5 мм., върху наръсена с брашно повърхност и се изрязва с помощта на формички за курабии. В случая формичката е яйцевидна. Нареждат се в тава върху хартия за печене. Пекат се в предварително затоплена на 190°С фурна, работеща с вентилатор (изключени горен и долен реотан. така сладките може да се изпекат на 2 пъти, като всеки път се пекът по 3 или 4 тави наведнъж. Печенето отнема 15 минути или докато краищата на курабиите се зачервят леко. Не трябва да се препичат, за да не станат прекалено твърди.
  3. Когато се извадят от фурната са много меки, затова е най-добре да се оставят да се охладят леко в тавата, или да се принесат много внимателно върху мраморен плот или скара с помощта на шпатула. Когато изстинат се втвърдяват. Издържат много дълго и колкото стоят по-меки стават. Може да се декорират няколко дни или седмица преди Коледа. Може да се украсят с айсинг, фондан или нещо друго подходящо. В случая аз съм ползвала захарно тесто (фондан) и съм направила снежни човеци.
  4. За да си направя шаблон съм използвала размера и формата на формичката, с която са изрязвани курабийките, като съм я очертала върху картон и след това съм нарисувала шапката и очите на човечето. Сметнах, че е безмислено да скенирам и публикувам шаблона, тъй като той зависи от големината на формата, с която ще се режат курабийките. Освен това мисля, че тази декорация не е толкова сложна, че да затрудни направата на шаблон от всеки самостоятелно, но ако някой срещне трудности с това може да ми пише в коментарите или на мейла. Вместо сребърните перлички, които съм ползвала за усмивката на снежния човек, може да се ползват точици от захарно тесто, който лесно се изрязват с кръгъл накрайник за шприцоване.
Recipe Notes

Източник:mycookingbookblog.com

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login