Френски кроасани

Print Recipe
Френски кроасани
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Закуска
Кухня Френска
Порции
Продукти
Категория Закуска
Кухня Френска
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. 300 грама брашно, маята, солта и захарта се смесват и се разбъркват добре В друга купа смесете водата заедно със сухото мляко и бъркайте, докато млякото се разтвори. Загрейте млякото до 70-80 градуса и го смесете в купата на миксера със сухата смес, прибавете и маслото. Бърка се, докато се получи хомогенна смес, след което се прибавя едно яйце. Сместа се разбива още 4 минути. Към нея се прибавя постепенно останалото брашно до получаване на еластично тесто. Извадете тестото от миксера, покрийте го с влажна кърпа и го оставете в хладилника между 2 и 12 часа в зависимост от това колко бухнали искате да са кроасаните. Охладеното тесто се разделя на 3 топки. На набрашнена повърхност разточете всяка топка с точилка. Изрязват се 8 триъгълници с нож. Триъгълниците се навиват като соленки, подреждат се в добре намазнена тава. Второто яйце се разбива с малко вода и се намазва върху кроасаните. Френските кроасани се пекат 18 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса. Сервирайте със сладко или масло.
Recipe Notes

Източник:recepti.gotvach.bg

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login