Гръцка баклава

Print Recipe
Гръцка баклава
Полезно - Гръцката баклава често се прави с кексово тесто. Поради тази причина се пече малко повече. Ако ви се зачерви бързо от горе - пуснете само долния реотан на фурната.
Гласове: 1
Оценка: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Десерти
Порции
Продукти
Категория Десерти
Порции
Продукти
Гласове: 1
Оценка: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Корите се нарязват. Пакета се дели на две. Половинките се нарязват на тънки лентички. Едната половина се разпръсва в предварително намазнена с олио тава.
  2. Отгоре се изсипва равномерно тестото, което се приготвя, като разбиваме с миксер първо белтъците на яйцата. Като станат на пухкава сняг, слагаме захарта, добавяме жълтъците. След това слагаме ванилията и накрая брашното, в което предварително сме изсипали бакпулвера. Като се разбъркат добре тези продукти, слагаме и орехите.
  3. Втората половина от корите разпръсваме върху тестото. Печем на предварително загрята на 250`фурна. Докато се зачерви, разтопяваме маслото, след което заливаме баклавата с него и продължаваме да печем.
  4. Вече изпечената баклава се оставя да изстине, защото правило е сладкишите да се сиропират студени с врял сироп.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login