Хариса е традиционна съставка в мароканската и Северно Африканската кухня.
Това е силно пикантен сос, с основна съставка много люти чушки.
Хариса в домашни условия е много лесно да си направим и сами.
Ако не желаете чак толкова пикантен вкус, може да замените лютите чушки с обикновено печени и обелени червени чушки
Премахват се дръжките от чушките ако има такива и се накисват във вода за 15-20 минути, след това се изсушават.
В сух тиган леко се запичат само за няколко минути кимиона, кима и кориандъра, докато станат по ароматни.
Внимавайте да не загорят и обръщайте периодично след което охладете препечените семена.
Поставете всички съставката в блендер или кухненски робот и смелете до относително гладка смес (но не пюре).
Можете да използвате и хаванче за направата на хомогенната смес.
Ако сместа е твърде суха, добавете няколко супени лъжици от водата в която е бил накиснат пипера.
Поставете сместа в подходящо бурканче, като залеете отгоре със зехтин.
Съхранявайте в хладилник.
Най добър аромат се получава след няколкодневно съхранение.
www.359food.bg използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване, да анализира трафика към сайта и да персонализира съдържанието и рекламите, които ви предлага.СЪГЛАСЕННаучете повече
You must be logged in to post a comment Login