Хариса

Print Recipe
Хариса
Хариса е традиционна съставка в мароканската и Северно Африканската кухня. Това е силно пикантен сос, с основна съставка много люти чушки. Хариса в домашни условия е много лесно да си направим и сами. Ако не желаете чак толкова пикантен вкус, може да замените лютите чушки с обикновено печени и обелени червени чушки
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Премахват се дръжките от чушките ако има такива и се накисват във вода за 15-20 минути, след това се изсушават.
  2. В сух тиган леко се запичат само за няколко минути кимиона, кима и кориандъра, докато станат по ароматни. Внимавайте да не загорят и обръщайте периодично след което охладете препечените семена.
  3. Поставете всички съставката в блендер или кухненски робот и смелете до относително гладка смес (но не пюре). Можете да използвате и хаванче за направата на хомогенната смес. Ако сместа е твърде суха, добавете няколко супени лъжици от водата в която е бил накиснат пипера. Поставете сместа в подходящо бурканче, като залеете отгоре със зехтин. Съхранявайте в хладилник. Най добър аромат се получава след няколкодневно съхранение.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login