Имамбаялдъ (нарязани патладжани)

Print Recipe
Имамбаялдъ (нарязани патладжани)
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Основни ястия
Кухня Турска
Порции
Продукти
Категория Основни ястия
Кухня Турска
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Патладжаните се нарязват на филийки, посоляват се и се оставят да се отцедят, за да отделят горчивата си вода. След това се изпържват. Морковите, целината и лукът се нарязват на кубчета. Запържват се до омекване на зеленчуците и към тях се добавя чесъна. Два от доматите се обелват, нарязват и се слагат при останалите продукти. Посолява се на вкус. Сместа се оставя да ври, докато изври течността. Изпържените патладжани се редят в тавичка, като помежду им се слага от зеленчуковата смес. Най-отгоре ястието се покрива с резенчета от домати. Пече се в умерена фурна. След като се извади се поръсва с магданоз.
Recipe Notes

Източник:receptite.com

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login