Имамбаялдъ

Print Recipe
Имамбаялдъ
Имамбаялдъ е традиционно ястие от турската кухня, което е свързано с много легенди. Една от тях разказва, че мохамеданският духовник Имам припаднал от възхищение когато за пръв път опитал това ястие.
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Основни ястия
Кухня Турска
Порции
Продукти
Категория Основни ястия
Кухня Турска
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. В голяма тенджера с вряща вода, бланширайте патладжаните за 7-8 минути, след което ги отцедете и подсушете.
  2. Леко запържете лука със зехтин, добавете счукания чесън, обелените домати нарязани на кубчета.
  3. Срежете патладжаните на половина и извадете от тях малко от вътрешността. Нарежете вътрешността смесете я със зеленчуците, подправете на вкус с лимонов сок и подправки.
  4. Половинките патладжан напълнете с плънка, полейте с останалия зехтин и поставете във фурната. Печете 45 минути при температура 180 C°.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login