Капама

Print Recipe
Капама
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Зелето нарежете, добавете нарязана глава лук, нарязаните сушени пиперки, овкусете с подправки и червен пипер, и разделете на две. Месото нарежете на порции, запържете в растителна мазнина и извадете в чиния. Почистения ориз запържете с каймата и 1 глава лук. Посолете, подправете и снемете от огъня. На дъното на гювеч сложете половината от зелето. Върху него разпределете ориза. Отгоре подредете месото. Покрийте месото с останалата част от зелето. Залейте със зелевия сок, виното и растителна мазнина. Сложете малко сланина по желание. Покрийте с няколко цели зелеви листа. Сложете лист фолио и капака или замажете с тесто. Печете в началото на 220* С, докато заври, след което намалете на 150-160* и печете 4-5 ч. Накрая отворете капака и запечете. Сервирайте с чаша червено вино и топъл хляб. Весели празници!
Recipe Notes

Източник:vkusnoikrasivo.com

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login