Карамелен мус

Print Recipe
Карамелен мус
карамел за декорация
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Десерти
Порции
Продукти
Категория Десерти
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Сипете захарта в по-голяма тенджера с дебело дъно. Карамелизирайте я на умерен огън, без да докосвате захарта, докато започне да се топи по периферията. Когато половината се разтопи, разбъркайте сместа. Добавете щипка сол.Докато захарта се карамелизира в друга купа сложете сметана, на котлона - загрейте, но да не заври. Вземете от карамелизираната захар и я добавете към горещата сладка сметана. Реакцията ще бъде с много пяна, но с постоянното смесване - за около една минута пяната ще изчезне. Добавете и масло и разбърквай, докато маслото се разтопи.Оставете карамела няколко минути да се охлади малко и на тънка струйка сложете, предварително разбитите, жълтъци , а след това оставете да се охлади.Подгответе шест чаши, в които да сложите крема.Разбийте белтъците с 3 супени лъжици захар. Добавете 500 мл прясна сметана и желатинаНаправете желатина, както е указано на опаковката.Отделете 1/2 от крема.Разбъркайте, докато желатина набъбва с миксер. Сложете 2-3 супени лъжици в карамела, а след това карамела бавно се изсипва при 1/2 белтъците със сметаната и се бърка на ръка.Веднага изсипете крема в чашите, като редувате бяло и кафяво. Поставете в хладилника за няколко часа преди сервиране.Ако искате направете чист карамел за декорация.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login