Кифлички с чесън и зеле

Print Recipe
Кифлички с чесън и зеле
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Мезета и разядки
Кухня Руска
Порции
Продукти
Категория Мезета и разядки
Кухня Руска
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Средната груба жилка на зелевите листа се отстранява. Листата се режат на тънки ивици. Смесват се с целите скилидки чесън и се запържват в зехтина за 10 минути.Маята се разтваря в 1/2 ч.ч. топла вода. Брашното се смесва със солта, добавя се маята и се замесва тесто. Добавя се пърженото зеле и се меси още малко.Тестото се слага в купа, покрива се с влажна кърпа, оставя се на топло за час и половина.Грисът и царевичното брашно се смесват и със сместа се поръсва плот или маса, където ще се разточва тестото. Тестото се разточва на дебела кора, навива се на руло и се реже на парченца с 2-3 сантиметра дебелина.Редят се в тава, постлана с хартия за печене и се оставя на топло за още половин час. Пекат се 20 минути на 220 градуса. Сервират се топли или студени.
Recipe Notes

Източник:recepti.gotvach.bg

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login