Киноа с боб, къри и канела

Print Recipe
Киноа с боб, къри и канела
Гарнитурата може да се сервира както топла, така и студена.
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Гарнитури
Кухня Индийска
Порции
Продукти
Категория Гарнитури
Кухня Индийска
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Запържват се в тенджера за около 5 минути зехтинът (1 с.л.), лукът (1 глава), нарязан на полумесеци, и чесънът (1 скилидка) - смачкан или нарязан на ситно.
  2. Добавят се останалите продукти без боба и стафидите - киноа (1/2 ч.ч.), къри (1 ч.л.), сол (1 щип.), черен пипер (1 щип.), канела (1 щип.), пилешки бульон (1 кубче) и вода (1 1/2 ч.ч.). Оставят се да заврат, след което котлонът се намалява и готвенето продължава за около 15-20 минути, докато киноата набъбне и омекне, а водата се изпари.
  3. Гарнитурата се сваля от котлона и към него се добавят бобът (200 г) и стафидите (1/2 ч.ч.). Добре е преди това стафидите да се накиснат в топла вода за десетина минути.
Recipe Notes

Снимка: http://allrecipes.com/

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login