Козунак с лешници , мед и канела

Print Recipe
Козунак с лешници , мед и канела
Гласове: 2
Оценка: 3
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Порции
Порции
Гласове: 2
Оценка: 3
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. В купа пресейте брашното , добавете сухата мая , захарта, ванилията, щипка сол , настъргана лимонова кора , разбитото яйце , разтопеното масло и топло мляко. Замесете гладко тесто , покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса за около 1 час.
  2. Докато тестото втасва направете пълнежа : ядките се запичат на слаб огън и се смилат фино. В купа , смесете ядките , меда, канела,сушени плодове и кафява захар , добавете топло мляко и разбъркайте, за да се получи гладка смес.
  3. След като втаса добре тестото го разточете върху набрашнена повърхност. Стремете се да се получи правоъгълник. нанесете върху разточеното тесто плънката и завийте на руло.
  4. Разрежете рулото на две равни части.
  5. Получените две части се преплитат на плитка едно с друго. краищата на тестото трябва да се свържат едно с друго - като се притискат с пръсти
  6. Оформя се венец и внимателно се прехвърля върху тавичка с поставена хартия за печене. Покрийте с кърпа и го оставете да престои около 45 минути.След това с четка се намажете с яйце, поръсете с малко кафява захар и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за 45 минути.Охладената венеца поръсете ако желаете с пудра захар.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login