Козунак с портокал

Print Recipe
Козунак с портокал
Малко по-различен начин на приготвяне на традиционния козунак
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Десерти
Кухня Сръбска
Порции
Категория Десерти
Кухня Сръбска
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. В купичка налейте половин чаша топла вода, прибавете маята, чаена лъжичка захар и 3-4 супени лъжици брашно и оставете маята да втаса.
  2. В по-голяма купа счупете яйцата и прибавете захарта и леко разбийте с вилица или тел, за да се разтвори захарта. Добавете сока от портокала, олиото, кората от портокала, млякото ,маята , щипка сол и около половин килограм брашно. Разбъркайте всички съставки добре. Консистенцията ще се получи като на каша . Покрийте купата с найлоново фолио и оставете да почине за около 15 минути. Ако не ви се чака, включете фурната малко да се стопли, изключете и поставете купата с тестото вътре.
  3. След като си почине малко тестото , добавете стафидите (разбира се ако обичате). Добавяйте по-малко брашно, докато спре да лепне по пръстите. Изсипете тестото върху масата и започнете да месите . Ако залепва , добавете още брашно . Когато усетите че в тесстото се образуват мехурчета, то е готово.
  4. Разделете тестото на 12 равни топки. Покрива се с найлоново фолио и се оставя да почива отново 15 минути.
  5. Всяка топка се размесва до дълга лента. Правят се четри плетеници. На хартия за печене се пренасят плитките и се намазва всяка с разбитото яйце , в което можете да добавите малко олио, поръсва се със сусам и се оставя още 15-20 минути
  6. Пече се в зависимост от вашата печка. Обикновено се изпича при 180 ° С в продължение на половин час и след това намалете фурната на температурата 160 ° С и печете още 15 минути.
Recipe Notes

coolinarika.com

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login