Круши с шоколад и Маскарпоне
http://359food.bg/recipe/krushi-s-shokolad-i-maskarpone/
Круши с шоколад и Маскарпоне
http://359food.bg/recipe/krushi-s-shokolad-i-maskarpone/
Продукти
Инструкции
  1. За да направите крушите: В голяма не- алуминиева тенджера сложете виното, захарта, ванилията, лимонови кори. Вържете в тензух – дафиновите листа, черния пипер и мащерката, прибавете ги, заедно с индийското орехче, кардамона и канела. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри непокрито 15 минути.
  2. Обелете крушите и ги нарежете на половина – по-дължина. Добавете ги към течната част, сложете капак и намалете огъня до средно – ниска температура. Умерено ври за 5 до 15 минути, или докато почти омекнат. Махнете ги от огъня и ги оставете под капака за още 5 минути.
  3. Извадете крушите от сиропа и ги оставете да се охладят на стайна температура върху решетка. Изстудете и сиропа върху лед, а когато е напълно охладен, добавете крушите и така се слагат в хладилник в продължение на 4 часа или една нощ.
  4. За да направите маскарпонето с шоколада: Разтопете шоколад в микровълнова печка или на водна баня. Оставете са изстине леко. Разбийте маскарпонето с пудрата захар, докато стане гладко. Добавете разтопения шоколад и ром, разбийте добре. Оставете в хладилника да се охлади. Сложете сместа в шприц с накрайник звезда и оставете настрана.
  5. Загрейте фурната до 220 градуса. Извадете крушите от сиропа и изцедете. С чаена лъжичка внимателно издълбайте крушите, за да премахнете ядрото. Поставете крушите в тавичка достатъчно голяма, за да побере всички осем половини. Намажете я с разтопено масло.
  6. Пече се в предварително загрятата фурна за 5 минути. Извадете и внимателно завъртете круши в горещото масло. Сервирайте по две половини на всяка порция и попълнете издълбаните места с шоколадовото маскарпоне. Поръсете с орехи. Сервирайте веднага. като добавите и бишкоти.

коментари

коментари