Леща по сръбски

Print Recipe
Леща по сръбски
Леща по сръбски е леща с патладжан..
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Супи
Кухня Сръбска
Порции
Продукти
Категория Супи
Кухня Сръбска
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Обелвате патладжана и го нарязвате на кубчета. Накисвате го в солена вода за един час, след което го отцеждате и измивате. Обелвате лука, ако е по-голям от 3 см диаметър, го срязвате на две. Слагате в тенджерка лещата, лука и кубчетата патладжан с малко олио и сол и оставяте да ври на слаб огън докато лещата се свари добре.
  2. През това време настъргвате на ренде доматите, ако са пресни или намачквате тези от консервата, ако са цели. Пресовате или смачквате чесъна и добавяте към доматите. Нарязвате на ситно джоджена, ако е пресен и го добавяте към доматите и чесъна. Разбърквате и ги оставяте да се смесят добре миризмите докато се свари лещата.
  3. След като лещата е готова, сваляте от котлона и добавяте доматите с чесъна и джоджена. Разбърквате и оставяте захлупено с капака да постои десетина минути.
Recipe Notes

Снимка: ahintofhoney.com

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login