Лесна халва

Print Recipe
Лесна халва
На вашетовнимание предлагаме една страшно вкусна и лесна рецепта за домашна халва, в която има място и за много импровизация! Халвата може да се маже на филийка или да похапва така. Сусама е главен герой в тази рецепта. Той има страшно полезни качества! Невероятен източник на калций, мед, манган, магнезий, желязо, фосфор, витамин В1 и диетични фибри. Също така сусамът съдържа и две уникални съставки- сезамин и сезамолин, които играят роля при понижаването на холестерола и увеличаването на запасите от витамин Е. Най-добре е да се консумира необелен сусам, защото състава на минералите и витамините се снижава при отстраняването на обвивката му.
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Десерти, Закуска
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Блендирайте сусама в блендер, докато получите нещо като брашно. Изсипете сусаменото брашно в купа и добавете подсладителя – меда или кленовия сироп. Разбъркайте и добавете няколко лъжици вода, за да стане хомогенна смес, която да може да се оформи. И тук идва момента за вашият вкус. Може да се добави орехи, бадеми или други ядки или семена, кокос, канела.След като сложиш желаната добавка, оформи във формата на салам, увий във фолио и постави в хладилника за няколко часа, за да стегне. И готово!
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login