Лозови сарми с телешко, боровинки и бадеми

Print Recipe
Лозови сарми с телешко, боровинки и бадеми
Инструкции
  1. Лозовите листа се измиват и подсушават. Ако има нужда се бланшират за кратко.Зехтинът се загрява в тенджера. Добавя се шалотът (лукът) и се сотира за 3 минути докато омекне и стане прозрачен. Добавя се каймата. Запържва се като се разбърква често, докато покафенее и се раздроби. Следват оризът и бульонът (водата). Тенджерата се похлупва и сместа се задушава за 4-5 минути. Подправя се с кимиона, сол и черен пипер на вкус.Когато по-голяма част от течността се абсорбира от ориза в сместа се добавят боровинките и бадемите. Разбъркват се. Върху тенджерата се поставя кухненска кърпа, а отгоре капак. Котлонът се изключва и тенджерата се оставя така за 10 минути. Накрая към плънката се добавят магданозът и ментата.Във всяко лозово листо се поставя по една, една и половина чаена лъжица от плънката. Завиват се стегнати сарми. Ако има останали листа се поставят на дъното на тенджера. Върху тях плътно се подреждат сармите. Върху сармите се поставя тежка чиния. Заливат се с толкова вода, че да ги покрие. Варят се на бавен огън за около 45 минути.Сервират се с кисело мляко.
Recipe Notes

Източник:kulinarno-joana.com

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login