Миди Стациони

Print Recipe
Миди Стациони
Гласове: 1
Оценка: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Основни ястия
Порции
Гласове: 1
Оценка: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. В сгорещен зехтин или слънчогледово олио запържете част (около 100гр.) от ситно нарязан кромид лук и чесъна.
  2. Добавете изчистеният и измит ориз.
  3. След като ориза се запържи и стане "прозрачен" добавете измитите миди,настърганата кора от лимона, както и сока от лимона. Овкусете със сол, черен пипер и мащерка.
  4. В предварително омазнена тавичка поставете на дъното нарязаните на шайби картофи.
  5. След това разстелете половината смес от мидите и ориза.
  6. Покрийте със слой от останалият, нарязан на шайби кромид лук.
  7. Върху лука, разстелете останалият ориз и мидите, след което покрийте с нарязаните на шайби домати. Поръсете с босилек и зехтин.
  8. Допълнете тавичката с гореща вода или зеленчуков бульон и печете в загрята фурна на 200 градуса.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login