Мунг Дал

Print Recipe
Мунг Дал
Мунг Дал идва от Индия. Сред бобовите, особено внимание се отделя на Мунг Дал – или зелено бобче Мунг, както е известно при нас (наричат го още зелена соя, но той няма нищо общо със соята).
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Основни ястия
Кухня Индийска
Порции
Продукти
Категория Основни ястия
Кухня Индийска
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Бобчетата мунг дал (250 г) се заливат с вода и се оставят да престоят поне 30 минути.
  2. В дълбок тиган се сипва част от водата и се загрява. Щом започне да ври, се добавят накиснатите бобчета, заедно с водата. Добавят се и подправките - куркума (3 ч.л.), джинджифил (1 ч.л.), сол, лют пипер (1 ч.л.) и кориандър (3 ч.л.). Разбърква се и се оставя да поеме водата. Щом се сгъсти, се налива още топла вода и отново се оставя да я поеме. Процесът се повтаря, докато зрънцата станат меки.
  3. Ястието се сипва в дълбока чиния, а в тиган се загрява зехтинът (2 с.л.). Добавя се кимионът (2 ч.л.) и се оставя да се сгорещи добре за 1-2 минути. Мазнината се изсипва върху порциите, заедно с малко наситнен кориандър или магданоз.
Recipe Notes

Снимка: foodandspice.blogspot.com

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login